„A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.”

Az TISZABÉRC Kft. az Iparfejlesztés FM-FPR/2017 -01 jelű pályázat keretében támogatást nyert a „Műanyag hulladék hasznosítási technológiai sor fejlesztése tisztított granulátum előállítása érdekében” című projektjének megvalósítására.

Projekt adatok:

A projekt címe: „Műanyag hulladék hasznosítási technológiai sor fejlesztése tisztított granulátum előállítása érdekében”

A projekt összes elszámolható költsége: 42.248.754,- Ft

Támogatás összege: 29.574.127.- Ft

Támogatási szerződés száma: Ikt. sz.:HEKF/910/2018-ITM-SZERZ.

A projekt tartalma:

A projekt az alábbi gépbeszerzéseket tartalmazta:

 • 3 db SG-3675 Központi daráló
 • 2 db SSC-50-7 M hajlékony csigás szállítóspirál (7 m hosszú, 50 mm átmérőjű)
 • 1 db SSC-50-7 M hajlékony csigás szállítóspirál (7 m hosszú, 65 mm átmérőjű)
 • 2 db SVM-6000U Függőleges csigás keverőtartály
 • 1 db IFE-Sort szétválasztógép adagoló modullal és vezérlő szekrénnyel
 • 1 db IFE-Vibrációs adagolócső
 • 1 db IFE szétválasztógép vezérlő egységgel

A projekt során beszerzésre került gépsorral a hulladékhasznosítási technológiánkat fejlesztjük oly módon, hogy minél nagyobb tisztaságú regranulátumot tudjunk előállítani. Egy olyan komplett technológiai sor került beszerzésre, amelynek eredményeként idegen anyagtól (papír, föld, növényzet) megtisztított műanyag regranulátumot tudunk előállítani, melynek tisztasága közel 100%-os, szennyezőanyag tartalma nem több 1 %-nál. Ezen fejlesztés révén jelentősen növeljük a kimenő termékünk minőségét.

Vissza a főoldalra


A TISZA-BÉRC Kft. az Iparfejlesztés FM-FPR/2018-01 jelű pályázat keretében támogatást nyert a „A Tisza-Bérc Kft. csomagolási műanyag hulladék hasznosításának hatékonyságnövelését szolgáló fejlesztése” című projektjének megvalósítására.

Projekt adatok:

A projekt címe:A Tisza-Bérc Kft. csomagolási műanyag hulladék hasznosításának hatékonyságnövelését szolgáló fejlesztése

A projekt összes elszámolható költsége: 62.839.025 Ft

Támogatás összege: 39.897.704 Ft

Támogatási szerződés száma:iktatószám: THF/705/2019-ITM_SZERZ

A projekt tartalma:

Pályázatunk során beszerzésre került:

 • 1 db Caterpillar DP25N típusú dízelüzemű targonca 3300 mm szabadkilátású toronnyal
 • 1 db Caterpillar DP25N típusú dízelüzemű targonca 4700 mm szabadkilátású toronnyal
 • 1 db Zerma ZSS 1200-as, egytengelyes shredder-aprító
 • 1 db OLYMPUS VANTA VCA típusú hordozható XRF analizátor
 • 1 db termikus tisztító kemence

Cégünk csomagolási műanyaghulladék gyűjtésével és hasznosításával foglalkozik. Ezen tevékenységei hatására beszerzésre került egy hulladék aprítására alkalmas Shredder berendezés, amivel a feldolgozandó műanyag hulladék durva aprítása történik. A telepre beérkező műanyag hulladékok aprítását idáig kézzel végezték az alkalmazottak. Ezt a folyamatot változtattuk meg oly módon, hogy a kézzel végzett aprítást felváltotta a gépi erő, amellyel egyrészt felszabadult a munkások feladata, másrészt csökkentetjük a folyamat elvégzésének idejét.Ez mellett beszerzésre került 1 termikus tisztító kemence, illetve 2 darab targonca is, amely a bemenő anyag felhordására használunk. A pályázat során beszerzésre került egy hordozható kézi XRF analizátor, amely kiváló eszköz a darált műanyagok nehézfém-tartalmának meghatározására A készülék segítségével lehetőség nyílik színesfémek, könnyű- és nehézfémek összetételének és anyagminőségének gyors és precíz meghatározására is, így a vásárlók számára igazoltan megfelelő minőségű darálékot tudunk nyújtani, késztermékeinek minősége javul, kevesebb minőségi reklamáció keletkezik.

Vissza a főoldalra


„A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg”

A TISZA-BÉRC Kft. a „2021. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési egyedi támogatásra” pályázat keretében támogatást nyert a „Tisza-Bérc Kft. Műanyag hulladék hasznosítási technológiájának fejlesztése a Tiszaújvárosi telephelyen” című projektjének megvalósítására.

Projekt adatok: A projekt címe: Tisza-Bérc Kft. Műanyag hulladék hasznosítási technológiájának fejlesztése a Tiszaújvárosi telephelyen

A projekt összes elszámolható költsége: 77.922.784 Ft

Támogatás összege: 54.545.948 Ft

Támogatási szerződés száma: iktatószám: GYFHF/2093/2021-ITM_SZERZ

A projekt tartalma:

Pályázatunk során beszerzésre került:

 • 1 db Mesterkeverék adagoló és mérőberendezés
 • 1 db Homogenizáló keverőtartály (siló)
 • 1 db CAT Targonca
 • 1 db Agglomeráló gép szállítószalaggal és fémdetektorral

A fejlesztésnek köszönhetően a hulladék színes polietilén fólia hasznosítását is megkezdhetjük, amelyhez a regranulálást megelőző műveleteként agglomerálást kell végezni, ehhez állítottuk üzembe a fejlesztés keretében beszerzett agglomeráló berendezést szállítószalaggal és fémdetektorral együtt.
Ugyancsak ennek a technológiai sornak a hatékonyság növelést jelenti, hogy a már meglévő granuláló berendezésünket 2 új egységgel bővíthettük a fejlesztés keretében beszerzett mérő berendezéssel (granulátum mérleggel) és egy mesterkeverék készítővel. Így jobb minőségű és nagyobb mennyiségű másodlagos nyersanyagot – granulátumot tudunk kínálni a vevőink részére.
A tiszaújvárosi telephelyünkön eddig is végeztünk granulátum előállítást polisztirol és PP darálék felhasználásával, mely darálék a Miskolci telephelyünkön került ledarálásra és onnan szállítottuk át a tiszaújvárosi telephelyre. Ebből a polisztirol és PP darálékból előállításra kerülő granulátumnak a minőségét javíthatjuk a fejlesztés keretében beszerzett homogenizáló keverőtartály-al , ami a darálék és az ebből előállításra kerülő granulátum egységes minőségét szolgálná, ami így lényegesen jobban értékesíthető. Ez a nagy kapacitású homogenizáló teszi lehetővé, hogy 1 kamionnyi granulátum előállításához szükséges darálék mennyiségét egyszerre tudjuk homogenizálni, így tudjuk ezen mennyiség azonos minőségét garantálni. Így a nagyvevőinket is ki tudjuk szolgálni ezzel a jobb minőségű granulátummal.

A homogenizáló keverő berendezéshez volt szükségünk a fejlesztés keretében beszerzett targoncára, ami a keverőbe adagolja az anyagot.

Vissza a főoldalra